Pirmojo stūmimo viena ranka čempionato rezultatai

Įvykdėme dar vienas varžybas nuotoliniu būdu. Šį kartą varžybų dalyviai savo jėgas ir ištvermę rodė stūmimo viena ranka rungtyje. Iškelti varžybų tikslai įvykdyti. Dalyvavo įvairaus sportinio pajėgumo dalyviai, kurie nepabūgę vidurvasario karščių treniravosi ir rungėsi pradedančiųjų, mėgėjų, profesionalų, elito ir veteranų grupėse. Pirmą kartą Lietuvos svarsčių kilnojimo istorijoje į varžybų programą įtraukėme pradedančiųjų grupę tiems, kurie neturi svarsčių kilnojimo varžybų patirties ir pakankamo fizinio bei techninio pasirengimo rungtis labiau patyrusių dalyvių tarpe.
Veteranų tarpe norime paminėti Urano klubo atstovus – Valdą Jankauską ir Bronių Stankevičių – pasiekusius geriausius rezultatus savo pajėgumo grupėse. B. Stankevičius, nežiūrint veteraniško amžiaus, nugalėjo elito grupėje 50kg svarstį iškėlęs 101 kartą. V. Jankauskas kilnojo 24kg svarstį ir nugalėjo ne tik savo amžiaus grupėje, bet ir parodė geriausią varžybų rezultatą mėgėjų bei veteranų tarpe iškėlęs svarstį 315 kartų.
Vyrų tarpe norime išskirti sporto klubo Sportshouse atstovą Deividą Jarašūną bei komandos „Siuvykla“ atstovą Aurimą Stulgį. Deividas daugiausia kartų iškėlė 32kg svarstį grupėje, o jo rezultatas 237 kartai. Aurimą norime pagirti už tai, kad būdamas pats jauniausias ir lengviausias nugalėjo svorio kategorijoje bei parodė antrą rezultatą (174 kartai) stipriausių vyrų tarpe.
Moterų tarpe neabejotina lyderė Danutė Šalkauskaitė iš Panevėžio rajono. Sparčiai tobulėjanti mergina 16kg svarstį išstūmė 176 kartus!
Pamatėme ne vieną naują veidą ir tikimės, kad ateityje jie dalyvaus Lietuvos svarsčių kilnojimo federacijos organizuojamuose Lietuvos čempionatuose ir sudarys konkurenciją senbuviams. Taip pat tikimės gausesnio dalyvių būrio profesionalų ir elito grupėse.
Varžybų rezultatus rasite čia.